Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

4750 de autoportrete. Și o singură pasiune: fotografia

Puterea de a alege cuvintele

Câteva cuvinte despre cuvinte. Ce este mai liniștitor decât o prezență caldă și un cuvânt mult așteptat? Ce poate împăca...

Continuare...


Powered by

4750 de autoportrete. Și o singură pasiune: fotografia

Sorin Tudorde @
6 January 2012

De 13 ani, Jeff Harris își face câte o fotografie în fiecare zi.

Un proiect pe care l-a început la 1 ianuarie 1999, cu un aparat de fotografiat Olympic Stylus și pe care îl continuă și astăzi, după mai bine de 4.750 de autoportrete.

“Nu văd nicio piedică pentru a nu-mi face un autoportret în fiecare zi. Sunt mereu prin preajmă și-mi pozez întotdeauna gratuit. E ca și cum ai merge la sală: îți flexezi genunchii și rămâi în formă.”

Nici măcar atunci când a fost operat pentru a i se extirpa o tumoare, Jeff Harris nu a renunțat la proiectul său și i-a rugat pe medici să-l fotografieze. Iar după operație, cu toate că a rămas cu un picior paralizat, a continuat să meargă prin oraș, în fiecare zi, pentru a găsi cadre cât mai interesante.

“Nu am vrut să am 365 de imagini cu mine stând pe canapea în fiecare zi. Aceasta tentație ar fi putut exista, mai ales în timpul lunilor reci și întunecoase de iarnă, dar acest proiect mi-a dat forța să ies din casă pentru a căuta mereu lucruri interesante.”

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri